Espectacle sobre la física quàntica.

quantica

De petit format, Nanomàgic és un espectacle sobre la física quàntica i la nanotecnologia.

Una funció fonamental de la tasca educativa és la formació en els coneixements científics actuals. Al segle XXI cobren una especial rellevància per entendre el món en què estem i el futur proper que s’albira disciplines com la física quàntica i la nanotecnologia.

Amb la Companyia Javier Villena hem intentat acostar les arts i les ciències, utilitzant recursos teatrals diversos, entre ells la màgia,  per aconseguir un acostament més intuïtiu i metafòric a camps de la realitat tan complexos de comprendre com la física quàntica i la nanotecnologia.

La iniciativa del projecte és del Jordi Díaz, doctor en Química (UB), Enginyer de Materials (UPC, UB) i especialista en nanotecnologia.

La meva formació en Filosofia (llicenciat per la UAB), especialment Filosofia de la ciència reforça el meu propòsit  de divulgació científica. També  convida a la reflexió, més o menys profunda segons la proposta. Estem convençuts que els infants poden copsar coses més complexes del que sovint creiem.

A part de creacions de més gran format, com Nanoland, us presentem aquí aquest espectacle sobre la física quàntica i la nanotecnologia, una proposta artística de petit format perfectament adaptable als espais escolars. El  format es pot complementar amb un col·loqui / taller sobre la temàtica tractada:

Nanomàgic