EL DRAC QUE SABIA LLEGIR: Un conte de Sant Jordi

                             

No podia faltar en el nostre repertori un original conte de Sant Jordi. Una faula nova que parteix de la tradició per adaptar-se als valors dels nou temps.

SINOPSI

Un conte inèdit on hi surten els símbols i temes de la diada de Sant Jordi, però en un ordre i una justificació diferents, mantenint, però, els elements fonamentals d’aquesta tradició tan nostrada. No calen prínceps ni princeses per explicar una original i entendridora història. Un drac amable que sabia llegir, roses, llibres,  un Jordi i una Jordina…, tot amanit generosament amb dolls d’amistat i amor… Una nova faula pels nous temps…

No farem spoliers de l’argument. Animeu-vos a sentir la història en directe.  Només afegirem que, com a ficció que és, aquest conte proporciona, a més, una explicació sobre l’origen de la primera biblioteca del món i de les roses vermelles…

        

VALORS

La llegenda de Sant Jordi és una llegenda antiga, que reflecteix valors i situacions de fa molt de temps. Estem al segle XXI, la societat i els valors han canviat molt i encara estem en procés de canvi. Aquest conte vol desmarcar-se del marc de referència original aportant una visió diferent a partir d’una faula nova, sense pretendre ser model de res.

Destaquen els següents valors: l’amistat i l’amor com a base d’una vida plena i com a poderosa eina de transformació personal; la importància de superar prejudicis i rebuigs basats en l’aspecte físic o les idees preconcebudes; uns personatges que desfan estereotips: un drac amable, vegà i amant de la lectura, un jardiner gentil amant de les flors, una investigadora científica estudiosa i intrèpida…